Σεράγεβο: Έρευνα από το FBI για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία


Οκτώβριος 31, 2011.

Η εφημερίδα του Σεράγεβο «Dnevni Avaz» γράφει σήμερα ότι αμερικανοί πράκτορες του FBI έφθασαν στο Σεράγεβο για να διερευνήσουν την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας, ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι και άλλες χώρες έχουν αποστείλει μυστικούς πράκτορες για την υπόθεση αυτή.

Η  πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού υπάρχουν υπόνοιες ότι πίσω από αυτήν κρύβονται άγνωστες  μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις.


Η βοσνιακή εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο του 23χρονου δράστη, ο Μέλβιντ Γιασάρεβιτς  ενήργησε μόνος του και ότι δεν είχε συνεργούς.
Επιπρόσθετα, ο δικηγόρος εξέφρασε την ανησυχία του για την ψυχική υγεία του πελάτη.

«Νομίζω ότι βρίσκεται σε σύγχυση και δεν γνωρίζει τις διαδικασίες. Θα χρειαστεί ψυχιατρική υποστήριξη είπε για τον πελάτη του, ο οποίος τραυματίστηκε από την αστυνομία πριν από τη σύλληψή του.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βοσνίας, Ντουμπράβκο Τσάπαρα, είπε ότι θα ζητήσει από το δικαστήριο να διατάξει την κράτηση του δράστη τουλάχιστον για τριάντα ημέρες, λόγω των κατηγοριών για τρομοκρατία.

Ο Εισαγγελέας δήλωσε ότι άλλα δύο άτομα βρίσκονται υπό κράτηση για σχέσεις που είχαν με τον Γιασάρεβιτς και ότι σχετική ανάκριση έγινε και στη σύζυγο του δράστη.

Ο Μέλβιντ Γιασάρεβιτς έχει σερβική υπηκοότητα και είναι μέλος του ριζοσπαστικού ισλαμικού κινήματος  των Ουαχαμπιστών.


--
Πηγή: Dnevni Avaz