Κοσσυφοπέδιο: Οι KFOR θα απομακρύνουν τα οδοφράγματα


Οκτώβριος 16, 2011.
Μετά από την προειδοποίησή των Δυνάμεων Κοσόβου (KFOR) να απομακρύνουν οι Σέρβοι του βόρειου Κοσσυφοπεδίου τα οδοφράγματα από τις οδούς αναμένεται, σήμερα, να προβούν οι ίδιες στη διαδικασία αυτή.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της KFOR, το οποίο υπογράφεται από το διοικητή των Δυνάμεων, Erhard Bühler, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της βόρειας Μιτρόβιτσας και των δήμων Zvečan, Zubin Potok και Leposavic ζήτησε την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων από τις οδούς για να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.


«Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα. Οι δύο πλευρές αναγνώρισαν το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας για τον πληθυσμό όσο και για τις δυνάμεις KFOR, EULEX και άλλες. Ωστόσο δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα ως προς την απομάκρυνση των εμποδίων από τους δρόμους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο διοικητής της KFOR ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Βορρά, ότι προτίθεται ο ίδιος, με την συνδρομή των στρατευμάτων, να ανοίξουν τους δρόμους τουλάχιστον στην πύλη 1, στο Jarinje, στην 31, στο Bernjak  και στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο Nothing Hill.

«Αν οι εντόπιοι δεν προβούν στο άνοιγμα των οδών αυτών, τότε οι δυνάμεις μας θα το κάνουν το Σαββατοκύριακο, ειρηνικά. Προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία μεταξύ των πολιτών,  θα δράσουν οι μηχανοκίνητες μονάδες μας», δήλωσε.


--
Πηγή: inanews