Αλβανία: Καναδική εταιρεία θα εκμεταλλευτεί το λευκόχρυσο της χώρας


Νοέμβριος 17, 2011.

Η καναδική εταιρεία “Golden Touch Resources Corp.”, ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε ερευνητικό πρόγραμμα για αναζήτηση λευκόχρυσου στην Αλβανία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα  του «TSX» από τη Φρανκφούρτη, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της μελέτης και ανάλυσης των γεωτρήσεων, των οποίων έχει κάνει στα βορειοανατολικά της χώρας  και έλαβε από την κυβέρνηση το δικαίωμα έρευνας σε περισσότερες περιοχές.

Το έργο ονομάζεται «Platinum Project» και σύμφωνα με την εταιρεία η εξόρυξη είναι ικανοποιητική.

Η πλατίνα είναι ένα ορυκτό το οποίο ζητείται σε όλον τον κόσμο και από διάφορες εταιρείες, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, κυρίως για στρατιωτικούς σκοπούς.

Είναι άγνωστο (σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα) αν το πρόγραμμα έρευνας είναι νόμιμο και ελεγχόμενο από τις ανώτατες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ ή η αλβανική κυβέρνηση ενεργεί από μόνη της σε αυτήν την επιχείρηση.

Όπως αναφέρθηκε ψήγματα του ορυκτού αυτού, 1,5 γραμμάρια ανά τ.μ.,  έχουν βρεθεί σε βάθος 14 μέτρων και συνεχίζονται πιο βαθιά. Η εταιρεία είπε ότι σύντομα θα προβεί σε επίσημες ανασκαφές μετά την παραχώρηση των πρόσθετων δικαιωμάτων , συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι μία από τις θυγατρικές της συμμετέχει στο Οικονομικό Φόρουμ της Νέας Υόρκης, στην οποία η οικογένεια του Αλβανού πρωθυπουργού έχει συγκεντρώσει τις επιχειρήσεις της.

Η Καναδική εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται στην έρευνα ορυκτού πλούτου έχει λάβει ένα μεγάλο αριθμό μεταλλείων στην βορειοανατολική περιοχή της χώρας από τις  πόλεις, Mirdita, Rubik και Bulqiza μέχρι το Κούκες.

Πηγή: Ama news