Η «Αυτοδιάθεση» του Κοσσυφοπεδίου κατηγορεί την κυβέρνηση για εθνική μειοδοσία


Νοέμβριος 25, 2011.

Ο πρόεδρος του κόμματος της ‘Αυτοδιάθεσης’/’ Vetëvendosje’, Αλμπίν Κούρτι κατηγόρησε την Πέμπτη την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου για εθνική μειοδοσία.

Υπερασπίστηκε τη θέση του αυτή  από την παράλειψη της κυβέρνησης της Πρίστινα να καθιερώσει ως επίσημη αργία την 28η Νοεμβρίου που είναι η καθιέρωση/ ανύψωση  της αλβανικής σημαίας στον Αυλώνα της Αλβανίας το 1912.


Ο επικεφαλής της ‘Αυτοδιάθεσης’ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, Visar Ymeri, δήλωσε ότι οι θεσμοί του Κοσσυφοπεδίου είναι ιδρύματα των κρατικών θεσμών της Πρίστινας αλλά χωρίς αλβανικό χαρακτήρα.

«Αυτό είναι ένα πολιτικό πρόβλημα που αποκρύπτεται  από την πλειοψηφία των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου που είναι αλβανικής καταγωγής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και αφού η πλειοψηφία αποτελείται από Αλβανούς που έχουν ως φιλοδοξία την ενοποίηση (με την Αλβανία) και τη δημιουργία ενός αλβανικού κράτους, τότε μπορούμε να πούμε ότι τα όργανα αυτά (η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου) δεν αντανακλά την θέλησή τους: αντί να συνηγορεί προς αυτήν την κατεύθυνση προσπαθεί να την καταστείλει» είπε ο Ymeri και πρόσθεσε  ότι η 28η Νοεμβρίου πρέπει να αναγνωρίζεται ως επίσημη αργία στο Κοσσυφοπέδιο.


--
Πηγή: Gazeta Tema