«Ο Παπανδρέου πρότεινε δημοψήφισμα γιατί ήθελε να αποτρέψει ένα πραξικόπημα;»


Νοέμβριος 4, 2011.

Ο Παπανδρέου την Τετάρτη, στο δείπνο με τον Σαρκοζί, εξομολογήθηκε και εξήγησε γιατί αποφάσισε να προκηρύξει δημοψήφισμα. Είχε πληροφορηθεί ότι ένα πραξικόπημα βρίσκονταν στο στάδιο της προετοιμασίας. Αυτό μετεδόθη από ορισμένα μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται σε πληροφορίες Γάλλου δημοσιογράφου που απολαμβάνει της προσωπικής εμπιστοσύνης του Σαρκοζί.


Μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter, ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean Katrmer δημοσίευσε ένα άρθρο, το οποίο ερμηνεύεται στην Ελλάδα ως το μέρος εκείνο το οποίο έλειπε από το παζλ.

Το κείμενο αυτό απαντά στο ερώτημα που ετέθη πριν από μερικές ημέρες: γιατί ο Παπανδρέου ξαφνικά αποφάσισε να αλλάξει  τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  μιλούσαν για μια φυσιολογική και αλλαγή ρουτίνας, κάτι το οποίο είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό και δεν έχει παρασκηνιακές αιτίες ούτε είναι συνδεδεμένες με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Αν αυτή η πληροφορία είναι αληθής, το μυστήριο αποσαφηνίστηκε.
Ή υπήρχε, πράγματι,  κίνδυνος πραξικοπήματος ή επρόκειτο για μια δικαιολογία για τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί για την ξαφνική απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα. Μια ενέργεια, πάντως,  την οποία δεν έχει δικαιολογήσει στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Το σχόλιο του δημοσιογράφου δεν ήταν πάντως τυχαίο ή  άτοπo, επειδή ο γνωστός δημοσιογράφος είναι  συνεργάτης της γαλλικής εφημερίδας Libération και βρισκόταν εκείνη την ημέρα στις Κάννες.



Πηγή: Plusinfo