«Σταθερές οι ελληνικές κόκκινες γραμμές για το ζήτημα του ονόματος»


Νοέμβριος 14, 2011.

Η Αθήνα με την προσωρινή κυβέρνηση θα διατηρήσει τις κόκκινες γραμμές σε σχέση με την επίλυση της διαφωνίας με το  όνομα που έχει με τα Σκόπια.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται από τους περισσότερους αναλυτές και πολιτικούς κύκλους του  κόμματος της Νέας Δημοκρατίας της Ελλάδας, ένα κόμμα στο οποίο ανήκει ο επικεφαλής του ελληνικού ΥΠΕΞ, ο διπλωμάτης καριέρας, Σταύρος Δήμας.


Οι Έλληνες αναλυτές εκτιμούν ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, έχει ισχυρή εθνική στάση στα εθνικά θέματα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται  η διαφωνία του ονόματος με την FYROM, καθώς και με τα προβλήματα με την Τουρκία.

«Ως υπουργός Άμυνας δεν κήρυξα  τον πόλεμο με την Τουρκία, αλλά ως υπουργός Εξωτερικών δεν θα υπογράψω συμφωνία με το όνομα των Σκοπίων» δημοσιεύει η Real News”, στην οποία  ο Σαμαράς επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει στα δύο βασικά εθνικά υπουργεία, της Άμυνας και της Εξωτερικής Πολιτικής, δικούς της ανθρώπους.

Ο Έλληνας αναλυτής Γιώργος Ζωγόπουλος, δηλώνει ότι οι αλλαγές  στις θέσεις της εξωτερικής πολιτικής δεν θα επηρεάσουν τη διαμάχη για το όνομα και ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διατηρεί την κόκκινη γραμμή με τα Σκόπια.

«Δεν περιμένουμε αλλαγές. Η Ελλάδα διατηρεί την κόκκινη γραμμή, εξάλλου,  μετά από τρεις μήνες θα έχουμε εκλογές.

Ο υπουργός Σταύρος Δήμας είναι αναμφίβολα μια αξιοσημείωτη διπλωματική προσωπικότητα και θα διατηρήσει  την ίδια συνεπή πολιτική», δήλωσε ο Ζωγόπουλος.

Η Νέα Δημοκρατία, ως μέρος της προσωρινής συμμαχίας με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, απαιτεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών που τις οριοθετεί τον Φεβρουάριο του 2012.

--
Πηγή: Inanew