«Σλαβική Διασπορά»: ‘Ανοικτή επιστολή στα αμερικανικά ΜΜΕ κατά της ελληνικής προπαγάνδας’



Νοέμβριος 8, 2011.

«Η «Σλαβική Διασπορά» στις ΗΠΑ (ОМД) ξεκίνησε σήμερα μια εκστρατεία στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για τον ελληνικό προπαγανδιστικό πόλεμο, για τον οποίο πλήρωσε ακριβά, τα τελευταία 20 χρόνια το κράτος των Σκοπίων, όπως αναφέρεται η  επιστολή τους που απευθύνεται στους επικεφαλής και τους συντάκτες των αμερικανικών ΜΜΕ»


Τα παραπάνω αναφέρει, σήμερα το σκοπιανό ‘Κανάλ 5’, το οποίο προβαίνει σε αναδρομή ορισμένων περιστατικών.

Έτσι:

»Από την ανεξαρτησία της, η FYROM, το 1991, αντιμετωπίζει πολλές αδικίες που προκαλούνται από την Ελλάδα, όπως το οικονομικό εμπάργκο, την παραπομπή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας στον ΟΗΕ για την αλλαγή της εθνικής της σημαίας και τον τελευταίο καιρό, εμποδίζει τη χώρα στην ένταξη της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Παρά τον ελληνικό προπαγανδιστικό πόλεμο, περισσότερες από 130 χώρες σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας, αναγνώρισαν την FYROM με το συνταγματικό της όνομα», γράφει η ανοικτή επιστολή  των Σλάβων της Διασποράς.

Είναι αβάσιμες οι  ελληνικές κατηγορίες για αλυτρωτισμό της FYROM. Είναι παράλογο η FYROM με πληθυσμό 2 εκατομμυρίων κατοίκων να επιτεθεί στην Ελλάδα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της, ο οποίος έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους και είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχοντας στρατό 40 φορές μεγαλύτερο από τον σκοπιανό. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα για να στρέψει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την αδικία που προξενεί στις εθνικές μειονότητες στο έδαφός της, συμπεριλμβανομένης της ‘μακεδονικής’.

»Η ОМД πιστεύει ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να μένει αδρανής στις αδικίες που έκανε η Ελλάδα στα Σκόπια. Καλεί όλους τους Σλάβους που βρίσκονται στην Αμερική και όλους τους Αμερικανούς φίλους τους να ενταχθούν στην εκστρατεία ενάντια στην ελληνική αδικία κατά των Σκοπίων».


--
Πηγή: Канал 5