Πρόεδρος Σερβίας: Να ξαναενωθούν τα Βαλκάνια!


Νοέμβριος 6, 2011.
Βελιγράδι.
«Είναι απίθανο τα Δυτικά Βαλκάνια κατά τα επόμενα δέκα χρόνια να αποτελέσουν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωση. Επομένως, είναι αναγκαία η επανένωσή τους. Για την εξάλειψη των μη ρεαλιστικών και χωρίς νόημα συγκρούσεων τους».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, σε ομιλία του προς τους φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Βελιγραδίου.


«Για την οικονομική της ευημερία, η Σερβία, έχει υποχρέωση να συνεργαστεί, όχι μόνον με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με τις  χώρες της περιοχής, και συγχρόνως με άλλους στρατηγικούς εταίρους, όπως η Τουρκία και η Κίνα», δήλωσε ο Τάντιτς, ο οποίος πρόσθεσε ότι  με τη συνδρομή της Κίνας,  ολοκληρώνεται  η κατασκευής της γέφυρας του  Δούναβη, η οποία είναι διαμορφωμένη να παράγει  δύο δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα της ενέργειας».

 Αναφερόμενος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές είπε ότι ο καθένας πρέπει να αναγνωρίσει τα λάθη του.

«Το 2008 κανείς δεν είχε κατά νου, την παγκόσμια οικονομική κρίση. Είχα υποσχεθεί 200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, παρασυρόμενος από τους οικονομικούς συμβούλους. Πρόκειται για μια μη ρεαλιστική εικόνα, τελικά αποδείχθηκε ότι τα πράγματα άλλαξαν πάρα πολύ», είπε ο Τάντιτς.

Ο Σέρβος πρόεδρος προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα περάσει ένα δυνατό κύμα ύφεσης και η Σερβία θα χρειαστεί χρόνια για να αποκαταστήσει την οικονομική αυτάρκειά της.


--
Πηγή:  Tanjug- ИНПРЕС