Γκρούεφσκι στο Λονδίνο: «Τα κράτη της ΕΕ αρνούνται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού»…


Νοέμβριος 11, 2011.

Αντιπροσωπεία του κόμματος ВМРО-ДПМНЕ υπό την ηγεσία του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι πληρώνει επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο, στη συνάντηση των ηγετών με την ευκαιρία της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το Λονδίνο μιλούν ότι η επίσκεψη της κυβερνητικής αντιπροσωπείας έγινε μετά από αλλαγή  του καταστατικού της Διεθνούς Δημοκρατικής  Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ελληνική αντίδραση και ο αποκλεισμός της Fyrom, και είναι η πρώτη διεθνής πολιτική βούληση που έγινε για την υπεράσπιση της χώρα μας, σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα.


Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι ομίλησε σήμερα στην σύνοδο των ηγετών για την «Ενίσχυση της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον 21ο αιώνα». Στη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε ότι υπάρχουν χώρες στον κόσμο, ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν σέβονται τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, τα οποία αποτελούν τα θεμέλια της Ένωσης, όπως αυτό το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

«Όταν μιλάμε για την ελευθερία, αναπόσπαστο μέρος της είναι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, της αυτό-έκφρασης και της προσωπικής ταυτότητας. Πιστεύω βαθιά , είμαι βέβαιος, ότι ως πολιτική δύναμη, ενωμένοι στις αξίες και τις πεποιθήσεις μας θα καταφέρουμε να ξεπεράσου αυτήν την πρόκληση, προς το συμφέρον των πολιτών μας και προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης και προόδου», τόνισε ο Γκρούεφσκι στο Λονδίνο.
--
Πηγή: kurir Скопје