Συνοριακή συνεργασία Αλβανίας Ελλάδας


Νοέμβριος 16, 2011.

Βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη από τις αστυνομικές διευθύνσεις των Ιωαννίνων και του Αργυροκάστρου θα  τοποθετηθούν Έλληνες αστυνομικοί στα μεθοριακά αλβανικά φυλάκια καθώς και Αλβανοί στα ελληνικά.

Στόχος της συμφωνίας αυτής αποτελεί η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της καταπολέμησης εγκληματικών δραστηριοτήτων , κυρίως, στο τομέα της διακίνησης των ναρκωτικών.


Η συμφωνία υπεγράφη από την αστυνομικό διευθυντή της επαρχίας Αργυροκάστρου, Emri Vata και το διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης των Ιωαννίνων, Βασίλη Θεοχάρη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την  αλβανική πλευρά της διοίκησης του  αστυνομικού σταθμού Συνόρων της Κακαβιάς,  ο Κλέμεντ  Λένα και  και από την ελληνική πλευρά ο διοικητής των συνοριοφυλάκων, Βασίλης Μουσελίμης.

Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας αυτής, οι αστυνομικές δυνάμεις των δύο χωρών έχουν κοινό στόχο την καταπολέμηση των εγκληματικών ομάδων, την καταγραφή εγκληματικών δραστηριοτήτων που αναφέρονται σε διακίνηση ναρκωτικών , εμπορίας ανθρώπων αλλά λαθραίας εισαγωγής οχημάτων. 

Επιπρόσθετα θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των μεθοριακών σταθμών και στην  διευκόλυνση της διέλευσης,  για την αποφυγή των μεγάλων ουρών που παρατηρούνται σε αυτούς.


Πηγή: abc Albania