Γερμανίδα Ευρωβουλευτής: «Ο Εθνικισμός εξαπλώνεται στα Σκόπια»


Νοέμβριος 19, 2011.

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, Ντόρις Πακ, η οποία εκλέγεται από τις τάξεις του Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε ότι η Fyrom παρουσιάζει  αυξανόμενο εθνικισμό και ότι οι πρόσφατες εξελίξεις είναι επικίνδυνες για τη χώρα.


Στις δηλώσεις αυτές προέβη στη διάρκεια συζήτησης μεταξύ των μελών της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επεσήμανε μάλιστα, ότι δεν πιστεύει ότι τα Σκόπια θα πάρουν  το Δεκέμβριο  ημερομηνία για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες αλλαγές στην Ελλάδα.

«Έχω την αίσθησή, το πιστεύω δηλαδή, σύμφωνα με  ό, τι ακούω, θα είναι πολύ δύσκολο να λάβουν τα Σκόπια ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων. Και δεν έχουμε κάποιο τρόπο να αναγκάσουμε μια χώρα να κάνει κάτι», δήλωσε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με την ίδια,  η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων, θα προκαλούσε  περισσότερο τους εθνικιστές και το πρόβλημα που θα αναφαίνονταν  θα είχε σαφή επηρεασμό στις γειτονικές χώρες.

«Μια τέτοια κατάσταση είναι επικίνδυνη, διότι τα Σκόπια έχουν μπει σε καλό δρόμο μετά τη συμφωνία της Οχρίδας, τώρα όμως υπάρχουν ενδείξεις για ανάπτυξη του εθνικισμού στη χώρα αυτή», δήλωσε η Doris Pack.


--
Πηγή: inanews