Σε διπλό ρόλο το Τουρκικό Κόμμα της Βουλγαρίας


Νοέμβριος 5, 2011.

Ο Λιουτβι Μεστάν, αναπληρωτής πρόεδρος του τουρκικού εθνικού κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (DPS), έχει διαλύσει τους ισχυρισμούς ότι το κόμμα του έπαιξε διπλό παιχνίδι με τις τελευταίες προεδρικές εκλογές.
 Σε συνέντευξή του την Πέμπτη, σε πρωϊνή εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού bTV, ο Μεστάν επέμεινε ότι το DPS είχε δώσει συνολικά 325.000 ψήφους στις προεδρικές εκλογές υπέρ του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (BSP).


Ο αναπληρωτής πρόεδρος του τουρκικού κόμματος,  απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων του κόμματός του, αποτραβήχτηκε σκόπιμα τον Οκτώβριο, ώστε να μην γίνει ο Ιβαίλο Κάλφιν πρόεδρος, διαβρώνοντας, συγχρόνως, την αμοιβαία εμπιστοσύνη  με τον ηγέτη του  Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ.

 «Δεν μπορείτε να περιμένετε ένα πολιτικό κόμμα να παίξει παιχνίδι υποστηρίζοντας έναν υποψήφιο για την προεδρία, με έναν άλλο σχηματισμό που έχει δυνατότητα  να εκλέξει  μόνος του»  ανέφερε Μεστάν, πρόσθεσε ακόμη ότι οι εν λόγω κατηγορίες θα ήταν δικαιολογημένες μόνο αν οι ψήφοι του τουρκικού κόμματος υπέρ του Κάλφιν ήταν λιγότερες από 315.000.

Ο Μεστάν υποστήριξε επίσης ότι οι 316 χιλιάδες ψήφοι του κόμματός του, που είχε λάβει στις τοπικές εκλογές είχαν την καλύτερη απόδοση του κόμματος σε περιφερειακό επίπεδο.
--
Πηγή: novinite