«Η Ελλάδα υποδέχεται το 2012 με νέες απεργίες»


Δεκέμβριος 31, 2011. 

Οι απεργίες στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Στους δρόμους βρίσκονται οι υπάλληλοι που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις σημαντικές μειώσεις των μισθών.


Η απεργία των εργαζομένων στις φορολογικές υπηρεσίες προκάλεσε πραγματική σύγχυση στο λαό, αφού πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να ρυθμίσουν την τελευταία στιγμή τις φορολογικές υποχρεώσεις . Η φορολόγηση το 2012 θα είναι μεγαλύτερη προκειμένου να συγκεντρωθούν, περισσότερα χρήματα στα ταμεία του κράτους.

Για να ηρεμήσει την κοινωνική αναταραχή η ελληνική προσωρινή κυβέρνηση συνασπισμού έχει υποσχεθεί  να δημιουργήσει 150 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στους τρεις πρώτους μήνες του 2012 .

Εξάλλου, στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα βρεθούν στην Αθήνα εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής  Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαίκής Ένωσης, οι οποίοι θα αξιολογήσουν κατά πόσο η χώρα αυτή πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη ενός νέου δανείου.

Οι κατ’ έτος υπερβολικές δημόσιες δαπάνες δημιούργησαν ένα μη βιώσιμο δημόσιο χρέος και η Ελλάδα το 2010, σώθηκε από την πτώχευση με ένα πακέτο βοήθειας 110 δις ευρώ.
--

Πηγή: b92-Srbija