Ντιγιαρμπακίρ: Διαδήλωση 40 χιλιάδων Κούρδων κατά των συλλήψεων


Δεκέμβριος 4, 2011.

Κοινό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το κόμμα BDP  με το KCK στην κεντρική πλατεία του Ντιγιαρμπακίρ,  στο οποίο 40 χιλιάδες  διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά  της σύλληψης  εκατοντάδων, Κούρδων από τις τουρκικές αρχές.   

Εν μέσω ισχυρής  τουρκικής αστυνομικής παρουσίας στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ο πρόεδρος του κόμματος BDP  , Selahattin Demirtaş/ Σελαχατίν Ντεμιρτάς και ο Δήμαρχος της πόλης Osman Baydemir/ Οσμάν Μπαϊντεμίρ.


Οι διαδηλωτές έφεραν σημαίες  του PKK καθώς και  με τη μορφή του Οτσαλάν, που κυμάτιζαν. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και  οι οπαδοί του αριστερού  İbrahim Kaypakkaya/ Ιμπραχίμ Καϊπακάϊα, που έφεραν κομμουνιστικές σημαίες της  κινεζικής επανάστασης του Μάο.

Ο Δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ ο οποίος έλαβε πρώτος το λόγο  είπε χαρακτηριστικά:
 «Πολιτικά κέντρα και η Άγκυρα  προσπαθούν να ξεπλύνουν με αίμα το αίμα μας, χωρίς να δίνουν  κάποια διέξοδο στα πιστεύω και στη ψυχή μας.

Όλοι αυτοί προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τη βούληση του λαού, βάζοντας στη φυλακή τους ανθρώπους μας  και  πιστεύουν  ότι έτσι θα επιλυθεί το  μεγάλο πρόβλημά μας.

Ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι η έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών και η δημιουργία ενός κοινωνικού συμβολαίου το οποίο θα γίνει από κοινού αποδεκτό.

Κάνουμε έκκληση στο αίτημά μας αυτό, κάνουμε έκκληση για την ειρήνη, για την αδελφοσύνη, αλλά δεν καταλαβαίνουν τις εκκλήσεις μας και οι καταπιεστές συνεχίζουν την ίδια λογική, είπε  ο Μπαϊντεμίρ
--
Πηγή: yurt haber