Η Ιταλία άνοιξε την αγορά εργασίας σε Βουλγάρους και Ρουμάνους


Δεκέμβριος 29, 2011- Агенция "КРОСС"

Ως καλή είδηση αξιολογούν  οι Βούλγαροι την απόφαση της κυβέρνησης της Ιταλίας για πλήρη άρση των περιορισμών από την 1η Ιανουαρίου του 2012, της πρόσβασης στην ιταλική αγορά εργασίας σε Βουλγάρους και Ρουμάνους εργαζόμενους.


Αυτό είπε σε κοινή δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής  Τότιου Μλαντένοφ, σχετικά με την κατάργηση των περιορισμών στην πρόσβαση στην Ιταλική αγορά εργασίας για τους εργαζομένους από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Η Ιταλία αποτελεί την 17η χώρα μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με την αρχή της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών της ΕΕ, να τερματίσει την επιβολή περιοριστικών μέτρων για τους Βουλγάρους και τους Ρουμάνους υπηκόους στην οικεία αγορά εργασίας, όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο μιας  μεταβατικής περιόδου.

Η λύση αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στις θέσεις που κατ’ επανάληψη έχουν εκφράσει τα κυριότερα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η απόφαση καταγράφεται στο εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και στη δημιουργία μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ιταλίας.

--