Υποστολή της αμερικανικής σημαίας στη Βαγδάτη


Δεκέμβριος 15, 2011.

Βαγδάτη.

Ειδική τελετή  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη για την υποστολή της αμερικανικής σημαίας στην πρωτεύουσα του Ιράκ, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτόν  το τέλος της παρουσίας των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από την αναχώρηση και του τελευταίου Αμερικανού στρατιώτη, μετά από σχεδόν εννέα χρόνια από την εισβολή στο Ιράκ.


 Ο στρατηγός Lloyd Austin, διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ υπέστειλε την αμερικανική σημαία σε τελετή στην οποία ο  υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λέων Πανέτα, σε ομιλία του εξήρε τους στρατιώτες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ.

«Ήρθατε στη Μεσοποταμία, μη γνωρίζοντας αν θα γυρίσετε πίσω στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αλλά διαβήκατε περήφανοι, γνωρίζοντας ότι η θυσία σας επέτρεψε στον ιρακινό λαό να διώξει την τυραννία και να προσφέρει  την ειρήνη και την ευημερία στις μελλοντικές γενιές της χώρας αυτής», είπε ο Πανέτα σε ειδική τελετή που έγινε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Επεσήμανε, επίσης, ότι το Ιράκ θα αντιμετωπίσει προκλήσεις που εκπροσωπούνται από τους τρομοκράτες και όσους προσπαθούν να διαιρέσουν τη χώρα, αλλά, πρόσθεσε, οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο πλευρό των Ιρακινών.

--