«Γιατί να μην τιμωρηθεί η Τουρκία για τη γενοκτονία των Αλβανών;»


Δεκέμβριος 28, 2011.

Για να λάβουμε μια άλλη εικόνα από τις σκέψεις  των Αλβανών, παρουσιάζουμε μερικά αποσπάσματα από άρθρο που γράφηκε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων  από τη Γαλλία.

Με ένα μακροσκελές άρθρο του ο Ndriçim Shkambi αναφέρεται στην αναγνώριση από τη  Γαλλία της Γενοκτονίας των Αρμενίων και διερωτάται γιατί η αλβανική κυβέρνηση να μη ακολουθήσει το γαλλικό παράδειγμα για τη Γενοκτονία του αλβανικού λαού από τους Οθωμανούς Τούρκους.


«Η έγκριση από την Εθνοσυνέλευση του νόμου της Γαλλίας σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι μια ένδειξη μεγάλης πολιτικής και ιστορικής σημασίας. Οι αντιδράσεις του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των ισλαμικών ομάδων εκφράζουν  τον τουρκικό εθνικιστικό πρωτογονισμό και την έλλειψη μετάνοιας για όσα  εγκλήματα διέπραξαν οι οθωμανικές ορδές σε βάρος του λαού των Αρμενίων. Με τη λογική αυτή πρέπει και και το αλβανικό κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τις βαρβαρότητες που διέπραξαν οι Οθωμανοί,  ενάντια στο λαό μας στη διάρκεια των περίπου πέντε αιώνων σκλαβιάς», γράφει ο συντάκτης.

Και πιο κάτω:

«Από την Αλβανία δεν υπολείπονται οι ιστορικές συνθήκες, αυτές που στήριξαν την απόφαση του γαλλικού Κοινοβουλίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

1. Είναι η εισβολή των βαρβάρων Οθωμανών Τούρκων το 1468 στην Ευρώπη που έστησαν στον τοίχο του λαούς πάνω από 600 χρόνια.

2. Κατέστρεψαν ολόκληρο το οπλοστάσιο της Αρχαίας Τέχνης και Πολιτισμού.

3. Κατέκλεψαν το χρυσό, τα έργα ζωγραφικής, τα γλυπτά μας…

4. Κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, παραβιάζοντας τα ήθη και τα έθιμά μας, βιάζοντας με το σπαθί τις γυναίκες μας με σκοπό να υποστείλουν τον αγώνα μας.

5. Προέβησαν σε γενοκτονία του Καθολικού λαού της Αλβανίας και με τη βία και ανήθικη συμπεριφορά μετέτρεψαν την Καθολική θρησκεία μας σε θρησκεία των Ουαχάμπι του Ισλάμ»

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος κατηγορεί τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και τον πρόεδρο της χώρας Μπαμίρ Τόπι για φιλοτουρκισμό.

Δεν παραλείπει να στηλιτεύσει τον Τούρκο πρωθυπουργό που επεμβαίνει στην ιστορία του αλβανικού λαού και για την οποία ζητά την αλλαγή της…

«Ακόμη και σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας και με διεφθαρμένα άτομα και αποστάτες προσπαθεί να αλλοιώσει την Ιστορία της Αλβανίας, μέσα από τα 500 χρόνια σκλαβιάς και να σβήσει από τις ιστορικές μαρτυρίες  τον μεγάλο ήρωά μας Γιώργο Καστριώτη», γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του δημοσιεύματος.
--