(Ελλάδα και) Σκόπια : Μισός μισθός για ρεύμα και θέρμανση…


Δεκέμβριος 28, 2011.

«Πόσο ακόμη θα ανέβουν οι τιμές στην κεντρική θέρμανση και στο ρεύμα, ποια χιονοστιβάδα αυξήσεων  θα επιφέρουν στην κοινωνία;» Διερωτάται η σκοπιανή συντάκτης του δημοσιεύματος.

 «Οι πολίτες βρίσκονται πάλι σε κατάσταση σοκ και αναρωτιούνται πως θα μπορέσουν να πληρώσουν  τους λογαριασμούς τους με έναν μέσο μισθό των 300 ευρώ, όπου τα μισά πηγαίνουν στους λογαριασμούς. Τα μονοπώλια, οι εταιρείες των Σκοπίων δεν έχουν καμία αίσθηση του βιοτικού επιπέδου.


»Που είναι η κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων της κυβέρνησης και η Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας;
»Αυτά τα ερωτήματα ‘βγαίνουν ‘ μετά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες ο πρόεδρος  της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας (РКЕ), Ντιμιτάρ Πετρόφ και ήταν αισιόδοξος, σαν να λέμε ότι πρέπει να χαιρόμαστε.
»Αυτό το έτος έγιναν δύο φορές αυξήσεις και τώρα  η νέα τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι περίπου 7 τοις εκατό υψηλότερη και 10, 5 τοις εκατό η τιμή του φυσικού αερίου.
»Οι τιμές θα ισχύσουν από την 1η Ιανουρίου του 2012 και τον ‘χονδρό’ λογαριασμό θα τον λάβετε στις αρχές Φεβρουαρίου», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’.

(Σημείωση: Αν αλλάξουμε τίτλους και ονόματα είναι σα να διαβάζουμε ελληνική εφημερίδα για την δική μας κατάντια…)

--