Πρόεδρος αλβανικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια: «Βάρβαρες και πρωτόγονες οι συλλήψεις των Αλβανών»


Δεκέμβριος 5, 2011.

Σκόπια.

Ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας, ο οποίος επισκέπτεται περιοχές των Σκοπίων όπου ζει αλβανικός πληθυσμός, δεν δίστασε να στιγματίσει τις συλλήψεις Αλβανών των Σκοπίων, από τη σλαβική αστυνομία.

Αναφερόμενος, ο Έντι Ράμα, στη σύλληψη τεσσάρων Αλβανών που σχεδίαζαν έναν χάρτη σε γέφυρα της αλβανόφωνης πόλης Τέτοβο, χαρακτήρισε  τους Σλάβους των Σκοπίων ως πρωτόγονους και βαρβάρους.


«Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να σχεδιάσει χάρτες. Μπορεί κάποιος να σχεδιάσει ένα χάρτη του κόσμου και να γράψει από κάτω «Αυτή είναι η Δημοκρατία μου». Και τι θα γίνει, δηλαδή, θα τον πάνε στη Χάγη  για έγκλημα που έφτιαξε έναν χάρτη όπως τον φαντάστηκε; Οι συλλήψεις των τεσσάρων Αλβανών είναι αποτέλεσμα μια πρωτόγονης και βάρβαρης συμπεριφοράς και σαν τέτοιες δεν μπορούν να γίνουν  ανεκτές», δήλωσε ο Ράμα.

Αυτά ήταν τα σχόλια που έκανε στη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου «Θυσία»- «Κουρμπάν», στα Σκόπια και την είδηση δημοσιεύει η αλβανική των Σκοπίων ‘Lajmpres’.

Ο Ράμα σήμερα μεταβαίνει στο Τέτοβο, όπου θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων Αλί Αχμέτι του DUI  και Μεντούχ Τάτσι του DPA.

Σημειώνεται ότι στην επίσκεψή του στην πόλη των Σκοπίων, συναντήθηκε με τον  ηγέτη της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.
--
Πηγή: Канал 5