Πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης: Οι Νέοι Μετανάστες Του Κόσμου


Δεκέμβριος 22, 2011.

«Οι Έλληνες προτιμούν την Αυστραλία,  οι Ιρλανδοί τις ΗΠΑ και οι Πορτογάλοι τις πρώην αποικίες τους», γράφει η ρουμανική εφημερίδα «Jurnalul National”.


“ Η οικονομική κρίση, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τώρα επηρεάζει την Ισπανία και την Ιταλία, προτρέποντας τους πολίτες της γηραιάς ηπείρου να μεταναστεύσουν σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Έτσι, το 2011, όχι λιγότεροι από 2.500 Έλληνες έχουν βάλει την πυξίδα τους προς την Αυστραλία, όπου υπάρχει σημαντική ελληνική μειονότητα. Οι περισσότεροι μετανάστες είναι πτυχιούχοι, όπως έγραψε η Daily Mail, η Ελλάδα έχασε περίπου το 9,4% των γιατρών της.

Οι προορισμοί  για τους πολίτες της Ιρλανδίας, μιας χώρας που η ανεργία έφθασε στο 14,5% είναι οι ΗΠΑ και η Αυστραλία και οι αρχές του Δουβλίνου το 2011 έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι έχουν γίνει 40.200 αιτήσεις για μετανάστευση, και ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 50% από ό, τι το 2010.

Τέλος, το πορτογαλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι τα προξενεία στη Βραζιλία, τη Μοζαμβίκη, την Αγκόλα, την πρώην Λουσιτανική αποικία, υπήρχαν 97.616 αιτήσεις αυτό το έτος για μόνιμη κατοικία που είναι πάνω από δύο φορές περισσότερες από ό, τι το 2005.

Παρόμοια φαινόμενα έχουν αρχίσει να καταγράφονται και στην Ισπανία, της οποίας οι πολίτες εξακολουθούν να προτιμούν μια πρώην αποικία, όπως την Αργεντινή, όπου υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις για άδεια παραμονής.

--