Μπορίσοφ- Λύση για την Ευρώπη: «Μισθοί και συντάξεις Βουλγαρίας και ένας ενιαίος στρατός»


Δεκέμβριος 30, 2011.

Μετά από τις προτάσεις για λύση στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση με καθιέρωση των μισθών και των συντάξεων που υπάρχουν στην Βουλγαρία, τώρα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ,  προτείνει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση «όλες οι χώρες της Ευρώπης να έχουν έναν κοινό στρατό», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Το όφελος, τονίζει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, θα είναι δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλα πεδία.

Τα παραπάνω είναι καταχωρημένα στα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν, σήμερα, Παρασκευή από την κυβερνητική συνεδρίαση της Τετάρτης.

Η ιδέα, επίσης,  για μια κοινή ευρωπαϊκή αστυνομία του Στρατού και Δικαιοσύνης, παρουσιάστηκε στη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με το τελευταίο σημείο  της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ως απόφαση  για την έγκριση ενός σχεδίου Διεθνούς Συμφωνίας  για την ενδυνάμωση της οικονομικής ένωσης. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών Συμεών Ντιανκοφ και ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάϊ Μλαντένοφ.

Λόγω της κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη Βουλγαρία, ο πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιανουάριο, καθώς και η αντιπολίτευση επιμένουν ότι το θέμα αυτό,  να τοποθετηθεί σε μια ευρεία δημόσια διαβούλευση και σε διάλογο  στο κοινοβούλιο εδώ και έναν μήνα.
--
Πηγή: Μέντιαπολ