Βούλγαρος στρατηγός πούλησε ρωσικά ελικόπτερα στις …ΗΠΑ


Δεκέμβριος 19, 2011.

Βούλγαρος στρατηγός, πούλησε από το αποθεματικό των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων, τρία ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής τύπου MI-24 στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατάφερε να κερδίσει από 25 έως 30 χιλιάδες δολάρια ανά ελικόπτερο, όπως δημοσίευσαν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.


Ο στρατηγός  Στέφαν Ποπόφ δήλωσε ότι κατάφερε να πουλήσει τα ελικόπτερα αυτά σε τιμές που υπερβαίνουν τις δαπάνες που έκαναν για τη συντήρησή τους.

Πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε που θα τα χρησιμοποιήσουν οι Αμερικανοί αυτά τα ελικόπτερα και όπως είπε, αυτά δεν μπορούν να φτιαχτούν στη Βουλγαρία,  γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά στην αγορά.

Ο Ποπόφ είναι απόστρατος στρατηγός του βουλγαρικού στρατού και φέρεται ως επικεφαλής των εν αποστρατεία Βούλγαρων αξιωματικών.

Τα ελικόπτερα που πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα είχε αγοράσει ο Ποπόφ από το βουλγαρικό κράτος το 2004, μαζί με  άλλα πέντε στρατιωτικά ελικόπτερα  από την εταιρεία «Προμήθεια και Εμπόριο του Υπουργείου Άμυνας».

Οι κινητήρες των περισσότερων ελικοπτέρων δεν λειτουργούν αλλά αν επισκευαστούν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές μεταφορές, για τουριστικούς σκοπούς και παρεμφερείς εργασίες, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.

Από τους Αμερικανούς που τα αγόρασαν θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν  για εκπαίδευση πιλότων αλλά και εκτελέσεις αποστολών των μυστικών υπηρεσιών.
--