Μαυροβούνιο: Διαμαρτυρία Αλβανών κατά των διακρίσεων…


Δεκέμβριος 30, 2011.
Το Δημοκρατικό Φόρουμ για την Ένταξη, διοργάνωσε συλλαλητήριο, σήμερα,  στην πόλη Τούζι του Μαυροβουνίου κατά των διακρίσεων, γράφει η  αλβανική διαδικτυακή πύλη ‘Αλβανικά νέα’.


Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν σημαίες της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, των ΗΠΑ και της ΕΕ και ζητούσαν από τις αρχές της χώρας να σταματήσουν  την αφομοίωση των Αλβανών, τονίζοντας ότι στη χώρα αυτή παραβιάζονται βασικά δικαιώματά τους.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν από τους Αλβανούς βουλευτές του Μαυροβουνίου να παραιτηθούν, ως μέσο πίεσης για να δείξουν  την καταπίεση των ομοεθνών τους στο Μαυροβούνιο.

Σύμφωνα με αυτούς, αν και έχουν υποστηρίξει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τους, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δεν τους έχει πάρει στα σοβαρά και στερούνται τα βασικά δικαιώματά τους που είναι ένας ανεξάρτητος δήμος και η χρήση της αλβανικής σημαίας σε αυτόν.

[Στο Μαυροβούνιο οι Αλβανοί  ζουν κυρίως στο δήμο Ulcinj και στην περιοχή της  Ποντγκόριτσα, στην Tuzi,  αριθμούνται περίπου στα 9.200 άτομα, αποτελούν το 4,9 % του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Κατά πλειοψηφία, είναι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα]
--