Βουλγαρία: Κατασχέθηκε τεράστιος αριθμός όπλων, υποψίες για τη βουλγαρική μαφία


Δεκέμβριος 16, 2011.

Μετά από έρευνα του προσωπικού  των βουλγαρικών δυνάμεων ασφαλείας που έχουν ως αντικείμενο την «Καταπολέμηση του Οργανωμένου εγκλήματος»,  εντοπίστηκε σε αποθήκη ενός 51χρονου στη Σόφια, μεγάλη ποσότητα καραμπινών, τυφεκίων  και περιστρόφων για τα οποία ο ιδιοκτήτης της δεν είχε τις απαιτούμενες άδειες .


Στα πλαίσια του ελέγχου για την καταπολέμηση της μαφίας έγινε έλεγχος στον 51χρονο που είχε πάρει άδεια οπλισμού, αλλά όπως διαπιστώθηκε ο οπλισμός αυτός έλειπε από το σπίτι του και εντοπίστηκε σε άλλη αποθήκη .

Ο εν λόγω Βούλγαρος ήταν συνέταιρος σε μια επιχείρηση στην οποία κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε η αποθήκευση σε ειδικό χώρο,  μεγάλου αριθμού όπλων.
Κατασχέθηκαν πάνω από 150 πυροβόλα όπλα, 63 περίστροφα, 52 πιστόλια, 25 τυφέκια και 16 διάφορου διαμετρήματος πυροβόλα όπλα. Πέρα από όλα αυτά εντοπίστηκαν αυτόματα όπλα και ένα πλήρες σύστημα εξοπλισμού και εξαρτημάτων για ‘Καλάσνικοφ’ καθώς και 1.500 πυρομαχικά διαφόρων τύπων.

Εντοπίστηκαν, ακόμη,  στον χώρο αυτόν, συλλογές από αντίκες κοφτερών όπλων, όπως ξίφη, σπαθιών και μαχαιριών. Η εξέταση από ειδικούς θα δείξει  την ιστορική αξία και την περίοδο χρησιμοποίησής τους.

Η βουλγαρική αστυνομία θα εργαστεί να διαλευκάνει το πώς και γιατί  του οπλοστασίου και η χρήση του από τη βουλγαρική μαφία για εγκληματικές δραστηριότητες.

--
Πηγή: Агенция "КРОСС"