Νίμιτς: Η απόφαση της Χάγης να θεωρηθεί ως ευκαιρία για την τελική επίλυση της διαφοράς!



Δεκέμβριος 5, 2011.

Σκόπια.

«Η απόφαση της Χάγης πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά από τις δύο κυβερνήσεις, ώστε να αδράξουν την ευκαιρία για μια εποικοδομητική εργασία,  και όσο γίνεται  συντομότερα, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την τελική λύση της διαφοράς», δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς.

Σε γραπτή δήλωσή του  ο μεσολαβητής του ΟΗΕ,  απέστειλε την ανακοίνωση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης,  συνιστώντας τις δύο κυβερνήσεις να μελετήσουν και να δουν την ετυμηγορία ως ευκαιρία για την οριστική επίλυση της διαφοράς.


«Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, που ανακοινώθηκε σήμερα, και αναφέρεται στην ενδιάμεση συμφωνία του 1995, χρήζει προσεκτικής μελέτης και από τις δύο κυβερνήσεις. Βρισκόμουν σε επικοινωνία με τις δύο κυβερνήσεις τις τελευταίες ημέρες και κάλεσα να δουν αυτό το γεγονός ως μια ευκαιρία δημιουργικής σκέψης για τις αμοιβαίες σχέσεις τους και να ανανεώσουν την πρωτοβουλία για την επίτευξη μια οριστικής λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

»Ενημέρωσα, επίσης,  και τα δύο μέρη, ότι είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ μαζί τους, το συντομότερο δυνατόν, και συνέστησα την εντατικοποίηση των προσπαθειών προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση», αναφέρει στη γραπτή  του δήλωση ο μεσολαβητής  του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας της Χάγης.


--
Πηγή:  Канал 5 Телевизија