Διαμαρτυρία Κοσοβάρων βετεράνων στην Πρεσβεία της Ελβετίας στην Πρίστινα


Δεκέμβριος 26, 2011.

Διαμαρτυρία για τις 28 Δεκεμβρίου προγραμματίζουν οι Κοσοβάροι  βετεράνοι πολέμου  σε συνεργασία με το σύλλογο ‘Εστία’/ «Vatra», μπροστά στην Πρεσβεία της Ελβετίας στην Πρίστινα για την έκδοση στη Σερβία,  του Shemsi Nuhiut, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης και έχει σκοπό στη ματαίωση της έκδοσης από τις ελβετικές αρχές του πρώην μέλους του UCK.


Ο Shemsi Nuhiut κατηγορείται με άλλους δεκαεπτά  Αλβανούς  της Κοιλάδας του Πρέσεβο, από την  ‘Ομάδα Γκνιλάνι’/“Grupi i Gnjilanit του Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου του Βελιγραδίου,  για εγκλήματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια  του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, από τα μέσα του Ιουνίου έως τα τέλη του Οκτωβρίου του 1999. Αυτός και η ομάδα του διέπραξαν εγκλήματα κατά κατοίκων της πόλης Gnjilane και των περιχώρων της.

Ο Shemsi Nuhiut συνελήφθη  σε ειδική επιχείρηση από τις ειδικές δυνάμεις της Ελβετίας  στο ελβετικό καντόνι Vaud Veve και η Σερβία ζήτησε την έκδοσή του καταζητούμενου εγκληματία.
--