Το τζαμί της Αθήνας αντιμετωπίζει εμπόδια


Δεκέμβριος 8, 2011.

Η εφημερίδα ‘Καθημερινή’ που εκδίδεται στην Αθήνα, έγραψε ότι οι απαιτούμενες διαδικασίες για την δημιουργία ενός τόπου λατρείας των μουσουλμάνων,  έχουν ολοκληρωθεί,  αλλά ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Μάκης Βορίδης, το ‘πάγωσε’.


Η εφημερίδα της Αθήνας επισημαίνει ότι  όλες οι προετοιμασίες για την κατασκευή ενός τζαμιού  έχουν ολοκληρωθεί  και το έργο είναι έτοιμο να ξεκινήσει , αλλά για αυτό  υπολείπεται μόνον η υπογραφή του Βορίδη.

 Ο τόπος λατρείας των Μουσουλμάνων θα γινόταν στην περιοχή Βοτανικός της Αθήνας, και  το σχετικό θέμα υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Οι 15 βουλευτές του ΛΑΟΣ, τον περασμένο Σεπτέμβριο , καταψήφισαν  το νόμο αυτόν.

Σύμφωνα με την ψηφισθείσα νομοθεσία, στην περιοχή Ελαιώνας του Βοτανικού της Αθήνας, το κτίριο ιδιοκτησίας του ελληνικού ναυτικού  προορίζεται να μετατραπεί σε τζαμί. Το κτίριο με χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων δεν θα είχε μιναρέ. Θα διορίζεται από του Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ,ο  ιμάμης, ο οποίος θα  εξυπηρετεί τις ανάγκες  του τζαμιού.

Εντωμεταξύ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής είπε ότι αν δεν δημιουργηθεί το τζαμί θα πολλαπλασιαστούν οι αδήλωτοι χώροι προσευχής και θα έχουμε  ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων πρώτης γενιάς»

Ο Καλαντζής δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν περίπου 120 αδήλωτοι χώροι λατρείας για τους 30.000 νόμιμους μουσουλμάνους της Αθήνας.

--
Τουρκικός τύπος