Τουρκία : “Άρχισαν να πολεμούν και γυναίκες με το PKK”


Δεκέμβριος 1, 2011.

«Οι άρρενες  Κούρδοι αρχηγοί αντέδρασαν για τις τρομοκράτισσες που χάθηκαν»

Το PKK στην περιοχή  των «επτά καζανιών»  του Χακάρι είχε μεγάλες απώλειες. Οι  μεγαλύτερες από αυτές ήταν γυναίκες τρομοκράτες. Σχετικά με τις «γυναίκες συντρόφους» έχουν αντιδράσει  οι φερόμενοι ως αρχηγοί των ομάδων των Κούρδων ανταρτών.


Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Τουρκίας, εντός και εκτός των συνόρων, έφερε σε διάλυση την τρομοκρατική οργάνωση του PKK.

Οι μεγαλύτερες απώλειες  πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Χακάρι.

Όταν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο φαράγγι του Καζάν ένας μεγάλος αριθμός   (Κούρδων) τρομοκρατών εξουδετερώθηκε. Όπως υπολογίζεται μεταξύ των  θυμάτων των τρομοκρατών, στις αιματηρές μάχες, συμπεριλαμβάνονταν 25 γυναίκες τρομοκράτισσες.

Το γεγονός αυτό, έφερε αντιδράσεις σε ηγετικά στελέχη του PKK,  που αλληλοκατηγορήθηκαν για την απώλεια αυτή των γυναικών ανταρτών.

Οι  τουρκικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών,  δημοσίευσαν σχετικούς διαλόγους που έγιναν, μέσω ασυρμάτων, μεταξύ των Κούρδων αυτονομιστών, οι οποίοι προσπάθησαν να ρίξει ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για τις απώλειες αυτές στην περιοχή του Χακάρι, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα που καταγράφει και μια μικρή στιχομυθία μεταξύ των Κούρδων ανταρτών.
--
Πηγές: F5 Haber, haber mynet