Βουλγαρία: Περικόπτονται 3.000 θέσεις από το υπουργείο Εσωτερικών



Ιανουάριος 31, 2012.


Σόφια.

Την πρόθεση της βουλγαρικής κυβέρνησης να περικόψει, ακόμη, 3.000 θέσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών , Τσβέταν Τσβετάνοφ σε τηλεοπτική παρέμβαση του,  στην TV7.


Ο Τσβετάνοφ δήλωσε ότι  για το ζήτημα αυτό έχει αρχίσει συνομιλίες με τα συνδικάτα.
«Θα δοθούν ετήσιες άδειες, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία για όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, και αυτοί υπολογίζονται στους 3.000 υπαλλήλους», είπε και πρόσθεσε ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχουν ήδη φύγει 6 χιλιάδες υπάλληλοι.

Στο πλαίσιο των  νομοθετικών αλλαγών που πραγματοποιούνται  μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα συρρικνωθούν σημαντικά οι θέσεις των αστυνομικών και λοιπών υπαλλήλων που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας  και ποινικών αδικημάτων.

«Από την αρχή της θητείας μας στο Υπουργείο Εσωτερικών  έχουμε στόχο την ολοκλήρωση του προεκλογικού προγράμματός μας, τη συγχώνευση των υπηρεσιών και τον καθορισμό δύο κύριων μονάδων στο τομέα της ασφάλειας- την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και το Υπουργείο Εσωτερικών, μια διαδικασία που έχει αρχίσει από την ημέρα που λάβαμε την εντολή», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

--