Βουλγαρία: Η ζωή στη χώρα είναι χειρότερη από της Σερβίας και του Μαυροβουνίου




«Η Αλβανία είναι μπροστά μας στην ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης»

Ιανουάριος 30, 2012.-mediapool

Σόφια.

Η ποιότητα ζωής στη χώρα μας είναι η χειρότερη στις χώρες που δεν είναι ακόμη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Βουλγαρία κατατάσσεται 30η στον εν λόγω δείκτη από τις 35 χώρες, πίσω μας έρχεται  η Σερβία και το Μαυροβούνιο, αλλά, οι δείκτες ποιότητας της υγείας είναι καλύτερες στην Αλβανία.


Τα παραπάνω  έχει ο δείκτης  της ευρωπαϊκής Ένωσης, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται 35 χώρες (οι υπάρχουσες και οι υποψήφιες για ένταξη).

Η έρευνα αυτή συγκρίνει  τις χώρες αυτές με 47 ενδεικτικά σημεία, τα οποία κατανέμονται σε τέσσερις κατηγορίες, την οικονομία, την ποιότητα ζωής,  την δημοκρατία και την διακυβέρνηση.

Η έρευνα  έχει ως στόχο να απαντήσει  στο ερώτημα σε ποιο βαθμό τα νέα κράτη μέλη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχουν καταφέρει να συμβαδίσουν με τα ‘παλιά’.
Στο σύνολο η χώρα μας (Βουλγαρία) βρίσκεται στην 28η θέση από τις 35 χώρες, η Κροατία είναι μπροστά μας, η οποία αναμένεται να αποτελέσει μέλος της ΕΕ, το 2013.

Για τη Βουλγαρία, ο δείκτης της έρευνας, δείχνει ότι η χώρα μας έχει μια κακή ποιότητα ζωής, από ό, τι οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν, είπε η Asya Kavrakova του ‘Open Society Institute’.

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του φόρουμ «Πέντε έτη μετά την προσχώρηση της Βουλγαρίας στην ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα της βουλγαρικής οικονομίας» που διοργανώθηκε από το κέντρο για την Οικονομική Ανάπτυξη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στις κατηγορίες της οικονομίας, της δημοκρατίας και της διακυβέρνησης,  η Βουλγαρία καταλαμβάνει την 28η θέση μετά την Κροατία και τη Ρουμανία, ως ποιότητα ζωής είμαστε στο 30, είμαστε μπροστά από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, σύμφωνα με το δείκτη. Στην υγειονομική περίθαλψη υστερούμε αφού ακόμη και οι Αλβανοί έχουν μεγαλύτερη κάλυψη, σημείωσε η Καβράκοβα.
--