Τσεχία: «Οι καθυστερήσεις για τη δραχμή γίνονται για να προλάβουν οι πλούσιοι Έλληνες να βγάλουν τα χρήματά τους »



Ιανουάριος 9, 2012.

Πράγα.

Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει  τη ζώνη του ευρώ και να μην της χορηγηθεί καμία  νέα ενίσχυση, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Μιροσλάβ Σίνγκερ της Τσεχικής Δημοκρατίας.


«Αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση για τη χορήγηση του νέου μεγάλου δανείου  στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία άλλη λύση εκτός από την εγκατάλειψη της ευρωζώνης και την καθιέρωση του εθνικού νομίσματος το οποίο στη συνέχεια πρέπει να υποτιμηθεί», δήλωσε ο Σίνγκερ στην εφημερίδα “ Хосподарске новини”, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.
Ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζα της Δημοκρατίας  της Τσεχίας επεσήμανε ότι οι καθυστερήσεις οι οποίες υπάρχουν, πριν ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις,  γίνονται προκειμένου, οι πλούσιοι  Έλληνες να προλάβουν να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Ο Σίνγκερ επέκρινε το ΔΝΤ για τη βοήθεια που παρέχει προς τις χώρες της ευρωζώνης οι οποίες έχουν  προβλήματα χρέους.
«Το πρόγραμμα λειτουργεί, κανονικά, μόνον στην Ιρλανδία» σημείωσε και «θα πρέπει να σταματήσει να προσποιείται  ότι δεν θα χρειαστεί  ποτέ να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ίσως χρειαστεί να  ρίξουμε χρήματα  στις μεγαλύτερες τράπεζες οι οποίες θα υποστούν ζημία εξαιτίας της Ελλάδας», είπε ο Σίνγκερ.
--