Αλβανία: Το Κοινοβούλιο απέρριψε αίτημα ομιλίας του Σπαχίου



Ιανουάριος 27, 2012.

Το Κοινοβούλιο της Αλβανίας απέρριψε το αίτημα του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνικ Σπαχίου, να μιλήσει στη Σύνοδο της Ολομέλειας.
Για την απόρριψη της  αίτησης Σπαχίου, το Κοινοβούλιο ισχυρίζεται ότι είναι κατά παράβαση του Κανονισμού του Κοινοβουλίου.


Στην επιστολή του, ο Σπαχίου, ο οποίος είναι και ο ηγέτης του κινήματος της Συμμαχίας «Κόκκινο Μαύρο», σημειώνει ότι το Κοινοβούλιο  έχει τη συνταγματική υποχρέωση να ακούσει τα επιχειρήματά του –όσον αφορά την απόλυσή του από τη θέση που κατείχε- προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία του νόμου.

Στο μεταξύ το Κοινοβούλιο ενέκρινε (χθες) με τις ψήφους της πλειοψηφίας,  τη δημιουργία επιτροπής έρευνας για την απαλλαγή από τα καθήκοντά του Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου της Δικαιοσύνης, του Κρέσνιχ Σπαχίου.

Ωστόσο,  η εθνικιστική κίνηση της «Συμμαχίας» του Σπαχίου, επέκρινε, χθες, την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στο Μαυροβούνιο, γιατί κατά τη γνώμη της «για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός επέδειξε έλλειψη βούλησης για την ενοποίηση (των Αλβανών)».


--