Βουλγαρία: « Οι παιδεραστές στην Ελλάδα δηλώνονται ως άτομα με ειδικές ανάγκες»…



Ιανουάριος 10, 2012.

( …γενικώς, για άλλη μια φορά γίναμε ρεζίλι… βαλκανίως  τε και διεθνώς)



 Η διαμαρτυρία  των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα ανάγκασε  τις αρχές να αποσύρουν την απόφαση για την αναθεώρηση των παιδεραστών – των κοινώς βιαστών- να θεωρούνται άτομα με ειδικές ανάγκες, γράφει χαρακτηριστικά  το βουλγαρικό δημοσίευμα.
Στη δημοσιότητα δόθηκε απόφαση  με την οποία διευρύνεται  ο κατάλογος των αναπήρων  που αναγνωρίζονται από το ελληνικό  κράτος.
Σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Εργασίας σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι παιδεραστές, επιδειξίες, οι κλεπτομανείς, οι πυρομανείς, οι εθισμένοι παίκτες, οι σαδομαζοχιστές και οι φετιχιστές.


Το κείμενο αναφέρει ότι αυτοί οι άνθρωποι  πρέπει να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να λαμβάνουν από το κράτος οικονομική υποστήριξη (σύνταξη).

Η απόφαση αυτή του Υπουργείο Εργασίας εξόργισε την Εθνική Ένωση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Περιέγραψαν ως ακατανόητο οι παιδεραστές να λαμβάνουν υψηλή κρατική σύνταξη αναπηρίας ισότιμης με αυτήν που λαμβάνουν  όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνων.

Η νέα λίστα θα μπορούσε να δημιουργήσει  πρόσθετες δυσκολίες των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα, των οποίων η οικονομική ενίσχυση έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, δήλωσε ο επικεφαλής του συλλόγου – τυφλός- Γιάννης Βαρδακαστάνης.
--

(σημ. το ίδιοι κείμενο δημοσιεύεται και στη ρουμανική” Gazeta”)