Τουρκία: « Ο καουμπόι συνέχισε τις ηλιθιότητες»



Ιανουάριος 19, 2012.

Με το παραπάνω τίτλο, τα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του αμερικανού  υποψηφίου για την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Σε συνέντευξη του, ο  κυβερνήτης του Τέξας, Rick Perry ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, χαρακτήρισε ως «ισλαμιστές τρομοκράτες» τη σημερινή ηγεσία της Τουρκίας, με την ανοχή της στα εγκλήματα προς τους πολίτες της. Είπε συγκεκριμένα  στο CNN International ότι « η τουρκική ηγεσία επιτρέποντας τα εγκλήματα και απειλώντας τους πολίτες της, βρίσκεται κοντά στον ορισμό της ισλαμικής τρομοκρατίας».


Ο Perry αντιδρώντας, μάλιστα, στο δημοσιογράφο  του CNN, W.I. Blitzer, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις θέσεις του, τον κατηγόρησε ότι υπερασπίζεται αυτούς που διαπράττουν εγκλήματα.

Ο Rick Perry αρχίζοντας την προεκλογική εκστρατεία του στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας προσπαθώντας να προσελκύσει την προσοχή των ψηφοφόρων, συνόψισε τις απόψεις του λέγοντας για τις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας ότι η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να αποδεχθεί τις αξίες της Δύσης», είπε.

-