Σκόπια: Ο Ντόντικ ζήτησε ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας



Ιανουάριος 27, 2012.

«Τα Σκόπια και η Δημοκρατίας της Σέρσπκα (Βοσνία) για να  συνεργαστούν  περαιτέρω,  θα πρέπει να αναπτύξουν τις οικονομικές συναλλαγές», στο συμπέρασμα αυτό,  κατέληξε η συνάντηση των Σκοπίων, μεταξύ του  Σκοπιανού προέδρου Γκιόρκι Ίβανοφ και του προέδρου  της Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ.


Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανάπτυξη  των μέχρι τώρα φιλικών σχέσεων και της συνολικής συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, συμπεριλαμβανομένης της Σερβικής Δημοκρατίας.

Ο Ντόντικ και ο Ίβανοφ αντάλλαξαν απόψεις για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Ίβανοφ, τόνισε  ότι παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί  τα τελευταία χρόνια, η περιοχή έχει σαφή προοπτική  προς την κατεύθυνση των εν εξελίξει διαδικασιών ολοκλήρωσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος των Σκοπίων, η περιοχή πρέπει να συνεχίσει προς το δρόμο της μείωσης των εμποδίων,  στο αμοιβαίο εμπόριο, περαιτέρω της πολιτικής προσέγγισης και της συνεργασίας στην ευρω-ατλαντική  ενσωμάτωση, η οποία προσφέρει την καλύτερη θεσμική μορφή.
Επίσης, ο Ντόντικ ενημέρωσε τον Ίβανοφ για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Σερβική Δημοκρατία και στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

--