Βουλγαρία: Αλλαγές στην ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών



Ιανουάριος 25, 2012.

Σόφια.

Αλλαγές   στην ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών, προανήγγειλε  ο νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ. Σε πρώτο στάδιο θα αντικατασταθούν ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο αναπληρωτής του.


«Μέχρι το τέλος του 2012, η Βουλγαρία πρέπει να δώσει οριστικό τέλος στις ασάφειες και να οργανώσει νομικά τις προτεραιότητες και τους κανόνες των υπηρεσιών. Με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ συζητήσαμε  το θέμα και θα παρθεί απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών», είπε ο πρόεδρος, χωρίς να διευκρινίσει ποιες είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν.

«Έχουμε μια σαφή και κατηγορηματική  δέσμευση για την εκτέλεση  άμεσα των μέτρων αυτών.

»Το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας,  με το Υπουργικό Συμβούλιο,  θα συναντιούνται και θα εργάζονται από κοινού, ώστε μέσα στον επόμενο μήνα να προετοιμάσουν  τις προβλεπόμενες και υποσχόμενες μεταρρυθμίσεις.

»Στη συνέχεια  με την πρώτη συνεδρίαση της Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, περί το τέλος Μαρτίου, θα συζητήσουμε για ένα ευρύ σχήμα βασικών παραμέτρων των μεταρρυθμίσεων. Οι νόμοι οι οποίοι θα προετοιμαστούν θα δοθούν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και στην Επιτροπή του Κοινοβουλίου,  για διαβούλευση», είπε ο Πλεβνέλιεφ.
--