Τουρκία: Η MIT δημιούργησε ιστοσελίδα για …παιδιά!



Ιανουάριος 9, 2012.

«Η (τουρκική) Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών  έχει δημιουργήσει μια νέα ιστοσελίδα για παιδιά, για να εμπεδώσει στα παιδιά τη σημασία της συλλογής πληροφοριών για την υπόσταση του κράτους καθώς και άλλα ζητήματα που περιγράφονται σε αυτήν», αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.


Ο υφυπουργός της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν,  μετά τη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε τη δημιουργία της ιστοσελίδας που είναι αποκλειστικά για παιδιά.

«Γειά σας παιδιά, καλώς ήρθατε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» γράφει η ιστοσελίδα και απαντάει σε ερωτήσεις τι είναι οι μυστικές υπηρεσίες, τι είναι η πληροφορία και πως θα μπορέσουν μέσα από αυτές να βρούμε  δουλειά.

Επίσης η ιστοσελίδα προσφέρει  στους νεαρούς επισκέπτες της ‘διαδραστικά παιχνίδια’ με τα οποία μπορούν να περάσουν την ώρα τους αναπτύσσοντας συγχρόνως τη νοημοσύνη τους.

Έτσι τα παιδιά γαλουχούνται για τον προορισμό τους στην πολιτεία, για τις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, την ασφάλεια που απαιτείται καθώς και την εξουσία που υπάρχει, η οποία αποκαλείται δύναμη του κράτους.

«Τα κράτη παρέχουν υπηρεσίες για τη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών, την προστασία τους από κινδύνους και μέσα στη χώρα, αλλά, και έξω από αυτήν. Έτσι γαλουχούνται τα παιδιά στην προσφορά των πληροφοριών παίζοντας σπαζοκεφαλιές», γράφει το τουρκικό δημοσίευμα.
--
DIHA