Αλβανικό Δημοσίευμα: «Η Ελλάδα δημοσιεύει –on line- τη «Λίστα της Ντροπής»



Ιανουάριος 23, 2012.

Από το βράδυ της Κυριακής, οι Έλληνες μπορούν να διαβάσουν σε απευθείας σύνδεση –με το υπουργείο Οικονομικών- σχετικά με αυτούς που χρωστάνε μεγάλα ποσά στο κράτος.

Με αυτόν τον τρόπο, η ευθύνη κατευθύνεται  από εκεί που έχει προέλθει  η οικονομική μιζέρια που έχει βυθίσει τη χώρα.


Η κυβέρνηση της  Ελλάδας, δημοσίευσε τον κατάλογο των 170 σελίδων, όπου είναι καταγεγραμμένοι  όλοι όσοι αποφεύγουν  εδώ και χρόνια να  καταβάλουν φόρους στο κράτος που ζουν.

 Συνολικά έχουν προκαλέσει ζημίες που ανέρχονται στο ύψος των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο Έλληνας υπουργός  Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι αυτή είναι μια «λίστα της ντροπής». Περιλαμβάνει τραγουδιστές, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις.

Η φοροδιαφυγή είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην Ελλάδα. Η λύση σε αυτήν θα μπορούσε, εν μέρει, να βοηθήσει στην αποφυγή της πτώχευσης.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την Ελλάδα, η οποία απεγνωσμένα χρειάζεται μια χρηματοδότηση  14 δις ευρώ για το Μάρτιο.

Επιπρόσθετα, οι επιθεωρητές της ΕΕ, του ΕΚΤ κα του ΔΝΤ, δηλώνουν ότι είναι συγκλονισμένοι από όλα όσα είδα εκεί. Σύμφωνα με αυτούς, ο νομοθέτης έχει λάβει μέτρα για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά οι αξιωματούχοι δεν τα εφαρμόζουν, είτε γιατί δεν θέλουν, είτε γιατί δεν μπορούν.
-