Tanjug: «Στις ελληνικές φυλακές δεν υπάρχει άλλος χώρος»



Ιανουάριος 31, 2012.

Οι διευθυντές των τριών μεγαλύτερων φυλακών στην Ελλάδα, απέστειλαν επιστολή με την οποία προειδοποιούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι δεν έχουν τη δυνατότητα για άλλους κρατούμενους καθώς  οι υπάρχουσες είναι, ήδη, υπερφορτωμένες.


Στην επιστολή τους, τονίζουν ακόμη,  ότι αυτό  θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια, ιδίως  μέσα στις φυλακές, όπου οι καταδικασμένοι εκτίουν την ποινή τους. Περισσότερη δυσκολία παρουσιάζεται με τους φυλακισμένους τρομοκράτες και τους εγκληματίες.

Οι τρεις διευθυντές επισημαίνουν  ότι ακόμη και στις τουαλέτες κλείνονται οι φυλακισμένοι και προτρέπουν  τις αρχές να μην τους αποστέλλουν άλλους.

«Σας παρακαλώ να μην μας στείλετε νέους κρατούμενους, γιατί στη φυλακή μας επικρατεί το αδιαχώρητο. Η φυλακή είναι στα πρόθυρα έκρηξης με συνέπειες οι οποίες είναι δύσκολο να προβλεφθούν», αναφέρει σε επιστολή του ο διευθυντής  των φυλακών της Χαλκίδας.

 Στην Ελλάδα, οι τρεις μεγαλύτερες και πιο ασφαλείς φυλακές είναι του Κορυδαλλού στον Πειραιά, στην Χαλκίδα και στα Τρίκαλα, οι διευθυντές των οποίων έστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι δεν μπορούν πλέον να δεχθούν άλλους κρατουμένους.
--