« Η Μέρκελ με μείον δέκα βαθμούς περίμενε 10 λεπτά τον Γκρούεφσκι στην πόρτα»…



Φεβρουάριος 16, 2012. (updated)

«Όπως μαθαίνουμε από διπλωματικούς κύκλους, η καγκελάριος  της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκερ, περίμενε δέκα λεπτά να υποδεχθεί  τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι», γράφει το σκοπιανό ‘Πλας-Ινφο’.


Και σύμφωνα με πηγές μας – συνεχίζει το δημοσίευμα-   τον  περίμενε,ενώ έξω είχε   μείον δέκα βαθμούς, κάτι το οποίο την εξόργισε και προειδοποίησε για ελλείψεις στο πρωτόκολλο.  

Ο Γκρούεφσκι και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκερ, μετά τη συνάντηση τους την Πέμπτη στο Βερολίνο εκτίμησαν  ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι φιλικές και η Γερμανία είναι ένθερμος υποστηρικτής της ανάδειξης της οικονομίας στη χώρα και είναι έτοιμη να βοηθήσει σε όλους τους τομείς.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε για την επιτυχία της σκοπιανής κυβέρνησης, αλλά η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι σημαντική και για αυτό πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της ονομασίας.

Εξέφρασε, ακόμη, την προσδοκία της ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως η Κροατία και η Σλοβενία, πριν από την ένταξή τους  στους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς.
--