Βουλγάρα Ευρωβουλευτής για Διαδίκτυο: «Η νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταψηφίσει την ACTA»



Φεβρουάριος 5, 2012.

Σόφια.

«Όλη η συμφωνία  για την καταπολέμηση της παραποίησης,  - Anti-Counterfeiting Trade Agreement- ACTA- θα εισαχθεί στη νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το αν συμφωνεί ή  αποτελεί παράβαση του κοινοτικού δικαίου σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στην Κοινότητα».


Τα παραπάνω ανέφερε σε  ραδιοφωνική εκπομπή  το πρωί της Κυριακής, η ευρωβουλευτής της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ηλιάνα Γιότοβα.
«Έχουμε την αίσθηση ότι με πολλούς τρόπους το νομικό τμήμα θα αποφανθεί «κατά» αυτής της συμφωνίας», δήλωσε  η  Γιότοβα.

Υπενθύμισε ότι, μια τέτοια απόφαση της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν είναι η πρώτη και έφερε ως παράδειγμα την επικύρωση της συμφωνίας σχετικά με  την πρόσβαση στο τραπεζικό απόρρητο και τα  περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας.
Η Γιότοβα, εξήγησε ότι και τότε η διαδικασία ήταν η ίδια και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την είχε απορρίψει, και η Επιτροπή αναγκάστηκε να καταθέσει  μια δεύτερη εκδοχή της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τη Βουλγάρα Ευρωβουλευτή,  η μοίρα της συμφωνίας αυτής που θέτει περιορισμούς στο διαδίκτυο θα είναι παρόμοια.

«Όλοι οι βουλευτές, με εξαίρεση των συναδέλφων  από το ГЕРБ ( το κυβερνητικό κόμμα της Βουλγαρίας), έχουν μια ισχυρή στάση για την ACTA.  Η γνώμη μας είναι ισχυρή και εκφράζεται  σε όλες τις συζητήσεις των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμφωνία αυτή.

Όσον αφορά τη συμφωνία και όσα γίνονται στη Βουλγαρία, αυτά αποτελούν  ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς  τα θεσμικά όργανα προσπαθούν  να παρακάμψουν και να καταστρατηγήσουν  μια δημόσια συζήτηση στο βουλγαρικό κοινοβούλιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα», δήλωσε η Ηλιάνα Γιότοβα.
--