ACTA: Βούλγαροι στο Ευρωκοινοβούλιο « Οι χρήστες του Διαδικτύου δεν είναι εγκληματίες»…





Φεβρουάριος 10, 2012.

Σόφια.

Η αντιπροσωπεία των Βούλγαρων Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν θα θα υποστηρίζει τη συμφωνία Anti-Counterfeiting Trade Agreement- που περιορίζει διεθνώς την ελευθερία στο διαδίκτυο με ιδιαίτερο στόχο τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες των χρηστών του Ίντερνετ που αναφέρθηκαν από την αντιπροσωπεία των Βούλγαρων Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-(ΕΚ).


Το ΕΚ θα αποφασίσει θα αποφασίσει σχετικά με τη συμφωνία του Ιουνίου, αλλά οι συζητήσεις στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έχουν ήδη αρχίσει.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων οι Βούλγαροι  ευρωπαίοι Σοσιαλιστές επικαλέστηκαν την άμυνα των πολιτών που διαμαρτύρονται στην Ευρώπη.

Η Κρίστιαν Βίγκενιν σημείωσε ότι  μέσα σε συνθήκες κοινωνικής αποσύνθεσης ή η έλλειψη προοπτικής και υψηλής ανεργίας, οι νέοι αισθάνονται ελεύθεροι και ίσοι μέσα σε μια διέξοδο και αυτή είναι το Διαδίκτυο.

Ασαφή νομικά ζητήματα μπορούν να επιλυθούν  με μια συμφωνία  και έναν διαφορετικό τρόπο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς να απειλείται η ελευθερία και η προστασία  της ιδιωτικής ζωής των δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου.

«Προέβην σε έναν διάλογο με μερικούς από αυτούς και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτοί δεν είναι πειρατές και εγκληματίες, αλλά ως επί το πλείστον είναι νέοι οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν τις προσωπικές τους αξίες», δήλωσε ο Ευγένι Κιρίλοφ.

Τα μέλη της βουλγαρικής αντιπροσωπείας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις νομολογίες, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά θεώρησε ότι η συμφωνία πρέπει να γίνει αποδεκτή δεδομένου ότι τα κείμενα αφορούν  το ρόλο των υπηρεσιών  πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι υπερβολικά αόριστη και αφήνει ερωτήματα σχετικά με την εκτέλεσή της.

Η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να ανακοινώσει  την επίσημη θέση της για την ACTA κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας στο Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα.


Информационна Агенция "Фокус"

--