Αλβανία: Σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες στο Αφγανιστάν



Φεβρουάριος 21, 2012.

Τίρανα.

 Σκοτώθηκαν, χθες,  δύο Αλβανοί στρατιώτες που υπηρετούν στο «Eagle 4» της ειρηνευτικής αποστολής  στο Αφγανιστάν,  ο αξιωματικός, Feti Vogli και ο δεκανέας  Aleksandër Peçi,  όταν η ομάδα τους δέχθηκε πυρά  από την τοπική αστυνομία του



 Αφγανιστάν, καθώς τα μέλη της συνοδευτικής ομάδας της USAID, είχαν προγραμματίσει να συναντηθούν με τοπικούς αξιωματούχους να συζητήσουν για προγράμματα, σχετικά με την κατασκευή νέων σχολείων και κέντρων υγείας σε χωριό του νότιου Αφγανιστάν.

Τρία μέλη της Διεθνούς Δύναμης Βοήθειας και Ασφάλειας (ISAF), ένας στρατιώτης από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και δύο Αλβανοί αξιωματικοί της ομάδας «Eagle 4» τραυματίστηκαν στις ανταλλαγές πυροβολισμών.

Ο διοικητής της πρώτης ειδικής ομάδας, ο Αλβανός αξιωματικός, Feti Bedri Vogli και ο δεκανέας Aleksandër Jak Peçi, υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και υπέκυψαν λίγο αργότερα στο νοσοκομείο του Κανταχάρ, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

(Ώρα: 20:30 για την ορθότητα του δημοσιεύματος, τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ομιλούν, τώρα, ότι σκοτώθηκε ο πρώτος αναφερόμενος αξιωματικός, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε βαριά.)
--