Αλβανικό δημοσίευμα: Ο Σπύρος Ξέρας και ο Βαγγέλης Ντούλες πήγαν σε εκδήλωση διπλωμάτη που απελάθηκε από την Αλβανία



"Απονεμήθηκε στον πρώην πρόξενο της Κορυτσάς,ευχαριστήριο-πλακέτα"

Φεβρουάριος 13, 2012.

Η «Νεολαία της Βορείου Ηπείρου» ήταν ο οικοδεσπότης το Σάββατο στις 11 Φεβρουαρίου που έκοψε την πίτα για το έτος 2012 στην Αθήνα.


Το κύριο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Έλληνας πρώην πρόξενος της Κορυτσάς, Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός, στον οποίο απονεμήθηκε αναμνηστική  ευχαριστήρια πλακέτα για τη συμβολή του στους Έλληνες της νότιας Αλβανίας, γράφει το δημοσίευμα.

Η εναρκτήρια ομιλία της δραστηριότητας αυτής- γράφει το αλβανικό κείμενο- έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου της νεολαίας των Βορειοηπειρωτών, Θεοφάνη Καλυβιώτη, ο οποίος είναι από τα Λιβάδια των Αγίων Σαράντα.

Μάλιστα, η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Δήμου, από τους Άγιους Σαράντα, απένειμε την πλακέτα ευγνωμοσύνης προς τον Θεόδωρο Οικονόμου Καμαρινό, ο οποίος δήλωσε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα της Βορείου Ηπείρου. 
Ο Έλληνας διπλωμάτης είναι γνωστός για την αντιαλβανική του δραστηριότητα στην Αλβανία, όπως επίσης και ο Ναούμ Ντίσιος, που είναι φυγόδικος της αλβανικής δικαιοσύνης, γράφει ο Αλβανός συντάκτης.

Την εκδήλωση αυτή- συνεχίζει το αλβανικό κείμενο- χαιρέτισε επίσης ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (της Αλβανίας) Σπύρος Ξέρας, ο οποίος είπε ότι πρέπει η ελληνική μειονότητα να διεκδικεί ενωμένη τα δικαιώματά της.

 Μίλησε, επίσης ο βουλευτής  Πάνος Παναγιωτόπουλος που είναι ο αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας καταβάλλει προσπάθειες προς την αλβανική κυβέρνηση για την απονομή όλων των δικαιωμάτων της μειονότητας. Ο Έλληνας πολιτικός τόνισε ότι άδικα καταδικάστηκε ο Ναούμ Ντίσιος και για το θέμα αυτό κάνουν διπλωματικές προσπάθειες καθώς και ο Θεόδωρος Οικονόμου για το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.

Κατόπιν μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος της μειονότητας MEGA, Χρηστάκης Κίτσος, ο πρόεδρος  του κόμματος  ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βορείου Ηπείρου Χαράλαμπος Καραθάνος, ο οποίος στις αρχές Μαρτίου θα είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης εορτασμού της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, κλπ., όπως γράφει ο Αλβανός συντάκτης Arben Llalla.
--