Τσερβενκόφσκι: «Δεν φταίει μόνο Ελλάδα, αλλά και η κακή πολιτική της χώρας μας»…



Φεβρουάριος 11, 2012.


Στην έναρξη μιας διεθνούς διάσκεψης με θέμα την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ο αρχηγός της  σοσιαλιστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, προειδοποίησε ότι η υπερβολική καθυστέρηση, η οποία παρουσιάζεται,  για την ένταξη των Σκοπίων,  εκτός από το πρόβλημα του ονόματος ευθύνεται και η κυβερνητική πολιτική.


«Εκτός από το όνομα υπάρχει: η διαφθορά, η κομματικοποίηση, η κακή δικαιοσύνη, η ανελευθερία του Τύπου»

Ο Τσερβενκόφσκι στην ομιλία του στο συνέδριο, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δηλώσεων και της πραγματικής πολιτικής, η οποία ασκείται από την κυβέρνηση όσον αφορά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

 «Είναι γεγονός ότι οι διμερείς διαφορές μας με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε το μεγαλύτερο εμπόδιο στην Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωσή μας. Είμαι, ωστόσο, βέβαιος, ότι με ειλικρινή πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές,  η οποία στο παρελθόν δεν υπήρχε, θα μπορούσε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό.

» Όμως, παρά τη διαφορά  με το όνομα, η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή τονίζει μεταρρυθμίσεις σε πολλοί κρίσιμους τομείς, όπως: οι πολιτικές πιέσεις που ασκούνται στο δικαστικό σώμα, η κομματικοποίηση στη δημόσια διοίκηση, το υψηλό επίπεδο της διαφθοράς, η οποία χρόνο με το χρόνο γίνεται ολοένα και πιο έντονη. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό έχουμε ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα και αυτός είναι ο κίνδυνος της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, ένας τομέας, στον οποίο,  πριν από λίγα χρόνια, δεν  είχε αναφερθεί ως αδυναμία της χώρας μας», δήλωσε ο Τσερβενκόφσκι.

«…λανθασμένες οι πολιτικές της χώρας»

Και θα συνεχίσει:
«Εάν η απόφαση της διαφοράς με την Ελλάδα δεν εξαρτάται μόνο από εμάς,  τότε οι κακές συνθήκες σε βασικούς τομείς της δημοκρατίας και του σεβασμού του δικαίου είναι αποκλειστικά το αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών που καθορίζονται και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση της  χώρας», πρόσθεσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.

„Ако решението на спорот со Грција не зависи само од нас, тогаш ваквите лоши состојби во клучните области за демократијата и почитувањето на правото се исклучиво резултат на погрешните политики дефинирани и спроведувани од Владата на Република Македонија“, вели Црвенковски.