Πρόεδρος Βουλγαρίας: Στόχος μας η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη



Φεβρουάριος 13, 2012.

Σόφια.

Ένας μακροπρόθεσμος στόχος της Βουλγαρίας είναι η  μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, ώστε να καταστεί  ένας μηχανισμός συντονισμού και ελέγχου.


Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, προς τους δημοσιογράφους με την ευκαιρία της τελευταίας έκθεσης  του δημοσιογραφικού οργανισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ανησυχητικές είναι οι εκθέσεις  των Βρυξελλών για τη Βουλγαρία στον τομέα αυτόν. Ωστόσο ο πρόεδρος Πλεβνέλιεφ δήλωσε ότι  όλες οι βουλγαρικές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή προσανατολίζονται  στη μεταρρύθμιση  του δικαστικού συστήματος της χώρας.

Ο αρχηγός του κράτους ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μια σειρά συναντήσεων, σχετικά με το θέμα αυτό.

«Έχω μιλήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης, με τον Γενικό Εισαγγελέα και πραγματικά περιμένουν  την ανάληψη δράσης ώστε να ολοκληρωθεί  ο στόχος για τη μεταρρύθμιση» είπε ο Πλεβνέλιεφ.

«Θα κάνω μια σειρά από συναντήσεις ώστε οι σκέψεις μας να γίνουν πράξη και να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος του 2013, ώστε να έχει μια αξιοπρέπεια  ο μηχανισμός αυτός. Στόχος μου είναι, όχι όσα λέγονται σε κάθε έκθεση, στις οποίες δημιουργείται ένα χείμαρρος εξηγήσεων για το ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος φταίει, αλλά πως θα εφαρμόσουμε μια πολιτική μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί  στους εταίρους μας στις Βρυξέλλες», είπε ο πρόεδρος.
--