Σκόπια: Πρόβλημα στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας



Φεβρουάριος 13, 2012.

Σκόπια.

 Η Κυβέρνηση των Σκοπίων αποφάσισε να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας για την εξασφάλιση της σταθερότητας, στο  ενεργειακό σύστημα της χώρας, κάτω από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν.


Τις τελευταίες ημέρες έχουν ληφθεί  αποταμιευτικά μέτρα στον τομέα της ενέργειας σε πολλές χώρες των Βαλκανίων, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Αλβανία.

Στην επίσημη ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης αναφέρεται ότι οι περιορισμοί, στην εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,  θα ισχύσουν από τις 13 μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Οι αρχές ανακοινώνουν ότι η κυβέρνηση και οι ιδιωτικοί οργανισμοί προτίθενται  θα διαφυλάξουν τη διατήρηση της ηλεκτρικής ενέργειας για το φωτισμό των δρόμων, πλατειών, μνημείων, οθονών και αφισών.

Σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, τουλάχιστον 100 χωριά στο κρατίδιο των Σκοπίων παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια.

Η κίνηση των μεταφορών είναι περιορισμένη, ιδίως στις ορεινές περιοχές, όπου το ύψος του χιονιού έχει φθάσει περίπου στα εξήντα εκατοστά.
--