Σόφια: «Να φρεσκάρουμε τα ρωσικά μνημεία του Ρωσο-τουρκικού Πολέμου»…



Φεβρουάριος 25, 2012.

Βουλγαρία-Σόφια.

 «Να ξεκινήσουμε εθνική εκστρατεία μέσα από τις τοπικές και κεντρικές αρχές για την αποκατάσταση και συντήρηση των ρωσικών μνημείων στη Βουλγαρία, αφού στα μέσα Απριλίου θα γιορτάζουμε τα 135 χρόνια από το Ρωσοτουρκικό Πόλεμο».


Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό ραδιόφωνο, ο βουλευτής του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος,  Ρούμεν Πέτκοφ.

«Τα μνημεία αυτά  είναι για την απελευθέρωση  της Βουλγαρίας.  Η Ρωσία θυσίασε δεκάδες χιλιάδες Ρώσων για την ελευθερία της Βουλγαρίας και  δεν πρέπει να δείξουμε  ότι είμαστε έτοιμοι να λησμονήσουμε με την απροθυμία μας και  να αγνοήσουμε  το γεγονός αυτό, εξαιτίας της προτίμησης  των Βουλγάρων που θέλουν  να  αποτελούν μέρος ενός καλού ευρωπαϊκού μέλλοντος», είπε ο Πέτκοφ.

Με την ευκαιρία των 100 ετών των Βαλκανικών Πολέμων και των 135 χρόνων από τον Ρωσοτουρκικό απελευθερωτικό πόλεμο, ο Ρούμεν Πέτκοφ, δήλωσε για την  ενιαία γιορτή των Σλάβων και Ορθόδοξων:

« Νομίζω ότι αυτό που λέει ο Νικολάι Ρομάνοβιτς είναι σωστό, ότι το πνεύμα των Βαλκανίων και τα προβλήματα που υπάρχουν στα Βαλκάνια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε μέσα από τα μάτια του μέλλοντος».

«Η Σλαβική Ορθοδοξία δεν μπορεί  για διάφορες αιτίες να αποβαίνει σε βάρος των άλλων θρησκειών ή  αλλόθρησκων κοινοτήτων, αυτό δεν είναι σωστό».
«Επίσης, βάση της ιστορίας, είναι ανόητο να επιστρέψει η Βουλγαρία στη Ρωσία, γιατί αυτό αποτελεί ένα σχέδιο  στρατηγικά και πολιτικά ανεύθυνο που δεν θα μπορούσε να επιτραπεί ούτε από το βουλγαρικό λαό, ούτε από το βουλγαρικό κράτος», δήλωσε ο Πέτκοφ.


--

Агенция "Фокус"