Κοσσυφοπέδιο: Η ρωσική βοήθεια δεν έχει ακόμη διανεμηθεί



Φεβρουάριος 3, 2012.

Η ανθρωπιστική βοήθεια της Ρωσίας με τους 319 τόνους για τους Σέρβους του βόρειου Κοσσυφοπεδίου ‘εξαφανίστηκε’ και δεν έχει ακόμη, πλήρως, διανεμηθεί, σημειώνει η αλβανική πύλη Τελέγκραφι.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ότι το κομβόι βοήθειας των 27 φορτηγών έχει καταλήξει στις αποθήκες της Zvečan του Ερυθρού Σταυρού.


Μέχρι στιγμής υλικά από τη βοήθεια αυτή έχουν φθάσει σε 2 χιλιάδες άτομα από το σύνολο των 8 χιλιάδων που ήταν να διανεμηθούν  στις πόλεις Μιτρόβιτσα, Ζβέτσαν, Λεπόσαβιτς και Ζούμπιν Πότοκ.  

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου, η διαφορά προκλήθηκε  από το γεγονός ότι δεν είχε δημιουργηθεί κατάλογος ονομάτων για την απονομή της βοήθειας.

Η Ρωσική πρεσβεία στο Βελιγράδι, δήλωσε ότι η βοήθεια της χώρας της προσφέρεται σε όλους τους κατοίκους που βρίσκονται σε κίνδυνο, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ των Σέρβων του βορρά και του κατοίκους που μένουν στο νότιο μέρος του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία, ο Ερυθρός Σταυρός έχει επιφορτιστεί με την προετοιμασία των καταλόγων για τα άτομα που θα λαμβάνουν ενίσχυση, εφ’ όσον είναι αναγκαία σε αυτά.
--