Αλβανία- «Συμμαχία Κόκκινο Μαύρο»: ‘Κατεβαίνουμε στις εκλογές ως κόμμα’



Φεβρουάριος 18, 2012.

Ο Κρέσνικ Σπαχίου, αρχηγός του εθνικιστικού αλβανικού κινήματος «Συμμαχία Κόκκινο Μαύρο», πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη  στην Ουάσιγκτον με αντιπροσωπεία του κινήματος αυτού,  και είχε συναντήσεις με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Επιτροπή του Ελσίνκι, το Κογκρέσο και τη Γερουσία, σύμφωνα με αναφορά  της αλβανικής εφημερίδας ‘Νέα’.


Σε δήλωσή του σε αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι ο Κρέσνικ Σπαχίου, δήλωσε ότι  σε αυτήν  την επέτειο της Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου , την σπουδαία αυτή  ημέρα για τους Αλβανούς, είναι πολύ  σημαντικό  ότι η «Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο»- (Κούκεζι),  αποκαλύπτει το δόγμα της,  υποστηρίζοντας τους ευσεβείς πόθους της ανεξαρτησίας των Αλβανών, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που επί 100 χρόνια αυτή η χώρα, είναι  ένθερμος υπερασπιστής της ελευθερίας και του κράτους δικαίου για τους Αλβανούς.

«Είναι πολύ σημαντικό στους Αλβανούς και στη φιλοσοφία της «Κούκεζι», να παρουσιάζεται και να εγγυάται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελούν ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους της στην περιοχή», είπε ο Σπαχίου.

O επικεφαλής της ‘Συμμαχίας Κούκεζι’ δήλωσε ότι η Συμμαχία επέλεξε,  την ημέρα της Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου,   για να προβάλει τις θέσεις της, ως πολιτικό κίνημα για την αλλαγή, για μια νέα ελπίδα, μαζί με τη νεολαία να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τους Αλβανούς.

Σύμφωνα με τον Σπαχίου «η Συμμαχία Κούκεζι  είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κινήματα και έρχεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην αλβανική πολιτική και να εγγυηθεί για την μετατροπή της Αλβανίας από ένα ιδιωτικό κατεστημένο σε μια έννομη κατάσταση».  

Ο Σπαχίου τόνισε ότι ο συνασπισμός της Συμμαχίας πρέπει να είναι με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.

«Οι Αλβανοί είναι κουρασμένοι, από την εδώ και είκοσι χρόνια εναλλαγή των κομμάτων  των Δημοκρατικών  και των Σοσιαλιστών, κόμματα τα οποία διέπονται από τον Μπολσεβικισμό, που οδηγεί σε μια  αυταρχική  Αλβανία και είναι πολύ σημαντικό που η Συμμαχία κατεβαίνει μόνης της  στις επόμενες εκλογές, έξω από συνασπισμούς με το  Δημοκρατικό ή το Σοσιαλιστικό Κόμμα», δήλωσε ο Σπαχίου.
--